Breaking News

Mitsotakis: Ndryshimi i Kushtetutës së Maqedonisë, parakusht i patjetërsueshëm

Кyriakos Mitsotakis, lider i partisë opozitare greke “Demokracia e Re”, thotë se parakushte për një marrëveshje me Maqedoninë, për çështjen e emrit, janë një zgjidhje e plotë, me një emër erga omnes, dhe ndryshimin e Kushtetutës.

Sipas tij, Greqia nuk mund të heq dorë nga kërkesa për ndryshimin e Kushtetutës, duke shtuar se angazhimi strategjik i Greqisë është hyrja e Ballkanit Perëndimor (BE) në Bashkimin Evropian (BE) dhe në Aleancën Veri-atlantike (NATO).

Mitsotakist thotë se si kusht për anëtarësim është edhe aspekti i marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë.

Advertisements