Breaking News

Anglia përuron një bazë të përhershme ushtarake në Bahrejn

Sipas një njoftimi të qeverisë bahrejnase, Anglia ka përuruar një bazë të përhershme ushtarake në Bahrejn.

Agjencia shtetërore e lajmeve në Bahrejn thotë se kjo bazë është përuruar në prani të zv/princit të kurorës së Bahrejnit dhe nga princi i mbretërisë së Bashkuar. Anglia ka nënshkruar një akord me Bahrejnin në vitin 2014 për zgjerimin e pranisë së saj ushtarake në këtë vende të gjirit Persik. Për shkak të shtypjes së popullit bahrejnas nga ana e regjimit Al Khalifa, ky akord është kritikuar shumë nga organet dhe aktivistë të të drejtave të njeriut.

Advertisements