Breaking News

Urimi qesharak i Trump për Nevruzin

Presidenti i Amerikës me pretekstin e festës së Nevruzit ka dhënë një urim duke sulmuar gardën revolucionare të Iranit dhe qeverinë iraniane, ndërkohë që ka pretenduar se mbështet popullin iranian.

Donald Trump me pretekstin e urimit të festës së Nevruzit, ka uruar të gjithë popujt e botës që festojnë këtë festë dhe ka hedhur pretendime të pabaza kundër Gardës Revolucionare të Iranit dhe qeverisë iraniane. Trump pretendoi se garda Revolcuionare dhe qeveria iraniane mbështesin terrorizmin në rajon dhe janë përgjegjës për varfërinë dhe papunësinë e popullit iranian. Presidenti amerikan gjithashtu ka pretenduar se qeveria iraniane është bërë shkak për shtimin e thatësirës dhe krizave klimatike dhe ambientale, si dhe përdor censurën për të mbuluar të vërtetën. Trump pretendoi se Departamenti amerikan i thesarit ditën e hënë ka nxjerrë një peticion të ashtuquajtur mbështetës të lirisë së informacionit për popullin iranian.

Advertisements