Breaking News

Francezët protestojnë kundër sjelljes agresive të policisë ndaj emigrantëve

Me mijëra banorë të Parisit, janë ngritur në protesta për të dënuar dhunën që policia ushtron ndaj emigrantëve.

Në protestën e organizuar në kryeqytet, janë mbledhur 2 mijë persona, protestë që u organizua me ftesë të organizatave për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe mbrojtjen e emigrantëve. Pjesëmarrësit kanë dënuar dhunën që policia ushtron ndaj emigrantëve si dhe politikat e emigracionit të qeverisë franceze. Ata kanë hedhur slogane të tilla si Drejtësia dhe Paqja në Francë nuk ekziston, Policia është e vendosur kudo, Ne jemi kundër veprimeve raciste të qeverisë dhe sjelljes së dhunshme të policisë ndaj emigrantëve. Emanuel Macron president i Francës në shtator të vitit 2017 njoftoi ndryshimin e politikave të emigracionit që me nisjen e vitit të ri 2018.

Advertisements