Breaking News

Fazat 22 dhe 24 e projektit Paris i Jugut përurohen vitin e ardhshëm

Fazat 22 dhe 24 të projektit të gazit Paris i Jugut do të përurohen vitin e ardhshëm sipas kalendarit diellor.

Farhad Izadxhu, pasi vuri në dukje se në këto faza janë investuar 6 miliard dollarë tha se shfrytëzimi i tyre nisë vitin  e ardhshëm me një kapacitet prodhimi prej 65 milion metër kub gaz. Projektet për ndërtimin, garantimin e pajisjeve të nevojshme, planet e shpimit dhe të nxjerrjes së gazit janë zbatuar nga ekspertët iranianë. Ai shtoi se nga fazat 22 dhe 24 të zonës Paris i Jugut, mund të prodhojnë 77 mijë fuçi me gaz të lëngshëm, përkatësisht 1 milion ton etan dhe 1 milion ton gaz LPG. Fusha Paris i Jugut është fusha më e madhe e gazit në botë që ka pothuajse 8% të rezervave të gazit në botë dhe gjysmës së rezervave të gazit të Iranit.

Advertisements