Breaking News

Takimi i deputetëve iranianë me përfaqësuesit e Parlamentit Evropian në Teheran

Deputetë iranian janë takuar me përfaqësuesit e Parlamentit Evropian në Teheran.

 Alaudin Boruxherdi, kryetar i Komisionit të Sigurisë Kombëtare dhe Politikës së Jashtme të Parlamentit Iranian, në një intervistë me agjencinë e lajmeve IRIB ka thënë se, duke marrë parasysh parimin e ndikimit njerëzor mbi të drejtën për të mbrojtur qëndrimet e Republikës Islamike të Iranit, shumë nga çështjet që qëndrojnë jashtë kufijve të dialogut iranian kundër Iranit janë thelbësore për Parlamentin Evropian. Boruxherdi tha se deputetët iranianë patën një diskutim të qartë me përfaqësuesit e Parlamentit Europianë, duke shtuar se qëndrimet e Republikës Islamike të Iranit u shpjeguan në shumë aspekte. Z. Boruxherdi deklaroi: “Është e domosdoshme që realitetet e Republikës Islamike të Iranit të paraqiten tek përfaqësuesit e Parlamentit Europianë dhe pjesës tjetër të parlamenteve të botës. David McLeister, kryetar i Komitetit për Marrëdhëniet me Jashtë të Parlamentit Europianë dhe disa përfaqësues të tjerë të këtij Parlamenti folën gjithashtu për çështje të tilla si të drejtat e njeriut, të arriturat në fusha të ndryshme, barazinë e të gjitha qenieve njerëzore dhe nevojën për të luftuar terrorizmin.

Advertisements