Breaking News

Trump: Marrëveshja bërthamore marrëveshja më e keqe/kurrë nuk pendohem për vendimin mbi Kodsin

Donald Trump president i Amerikës edhe një herë ka thënë se marrëveshja bërthamore është marrëveshja më e keqe.

Presidenti amerikan disa herë ka kundërshtuar palët e tjera nënshkruese të marrëveshjes bërthamore duke e cilësuar atë një marrëveshje të keqe. Federika Mogherini shefe e diplomacisë evropiane dhe palët e tjera nënshkruese të marrëveshjes bërthamore, theksojnë se marrëveshja bërthamore i përket Bashkësisë Ndërkombëtare dhe se ajo nuk është një marrëveshje që mund të rishikohet apo ndryshohet. Donald Trump në një intervistë për Israel Today ka mbrojtur  vendimin e tij për njohjen e Kodsit si kryeqytet të Izraelit dhe ka thënë se Uashingtoni i qëndron pranë Tel Avivit. Ai deklaroi se nuk është aspak i penduar për vendimin e marrë lidhur me Kodsit. Më 21 dhjetor AP e OKB miratoi një rezolutë pro Kodsit më 128 vota pro, kundrejt 9 votave kundër dhe 35 votave abstenim. Në bazë të kësaj rezolute Kodsit nuk njihet si kryeqytet i regjimit sionist.

Advertisements