Breaking News

Irani dhe Bjellorusia në prag të zgjerimit të bashkëpunimit shkencor

Ambasadori i Iranit në Minsk dhe rektori i universitetit politeknik të Bjellorusisë kanë analizuar mënyrat e zgjerimit të bashkëpunimit bilateral.

Mustafa Ovesi dje u takua me Ego Vitaliyevich Whitef ku theksoi se irnoi dhe Bjellorusia në kuadër të vullnetit të autoriteteve të të dy vendeve janë të interesuar për zgjerimin e bashkëpunimit në fushën e shkencës, transferimit të dijes dhe teknologjisë, shkëmbimit të profesorëve studentëve dhe zbatimin e projekteve të përbashkëta teknologjike për të cilat nuk ekziston asnjë pengesë. Ambasadori Ovesi tha se duke pasur parasysh zgjerimin e marrëdhënieve shkencore mes Iranit dhe Bjellorusisë është e nevojshëm hartimi i një programi të caktuar për zgjerimin e bashkëpunimit mes instituteve shkencore dhe universitare të dy vendeve, universiteti politeknik i Bjellorusisë është një prej universiteteve më të vjetra në këtë vend i cili është aktiv kryesisht në sektorin e teknologjisë organike, kimike, komunikacionit, inxhinierisë, ekonomisë dhe ambientit.

Advertisements