Breaking News

Pence: Europa duhet të zgjedhë midis Shteteve të Bashkuara dhe qëndrimit në marrëveshjen bërthamore

Nënpresidenti amerikan i paralajmëroi evropianët se ose duhet të zgjedhin SHBA ose të mbesin pjesë e marrëveshjes bërthamore të Iranit.

Nënpresidenti Mike Pence, i cili udhëtoi në Palestinën e okupuar, kërcënoi vendet e Evropës të martën për t’iu përgjigjur thirrjes së Presidentit amerikan, Donald Trump, për një reformë të marrëveshjes bërthamore.  Pence shtoi se do të vijë koha kur evropianët duhet të vendosin nëse duan të qëndrojnë me Shtetet e Bashkuara ose të qëndrojnë me “marrëveshjen shkatërruese”. Në përgjigje të pyetjes nëse ai mendon se Shtetet e Bashkuara do të jenë në gjendje të bien dakord me aleatët e tyre evropianë në këtë drejtim, Pence tha: “Do të shohim si do të rrjedhin gjërat”. Më parë, sekretari i shtetit i SHBA, Rex Tillerson, ka thënë se Uashingtoni po punon me Gjermaninë, Francën, Italinë dhe Bashkimin Evropian për të formuar një grup pune për të reformuar dhe luftuar aktivitetet jo-bërthamore të Iranit.

Advertisements