Breaking News

Erdogan: Në Turqi nuk do të mbetet asnjë terrorist

Në lidhje me operacionet kundër terrorizmit, presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, tha se: “Po pakësohen çdo javë 50-100 prej tyre.

Ne do ta përfundojmë këtë punë dhe në këtë vend nuk do të mbetet as edhe një terrorist”, raporton agjencia e lajmeve Anadolu. Presidenti Erdogan ka mbajtur një fjalim në takimin e 43-të të zhvilluar në rezidencën presidenciale në Ankara me krerët lokalë të ardhur nga qytete të ndryshme të Turqisë. “Po mbaron durimi përballë faktit se dikush me insistim përpiqet të ndërtojë një korridor terrorist pranë territorit tonë. Arsyeja që ne kemi pritur kaq shumë kohë ka qenë që ne ruanim shpresën tonë për zgjidhjen e kësaj çështjeje me qetësi, diplomaci dhe mirëkuptimin e ndërsjellë. Por, në pikën ku kemi arritur, shohim se këto rrugë po mbyllen gjithnjë e më shumë dhe ka mbetur vetëm një zgjidhje”, tha Erdogan. Sipas tij, Turqia nuk është një shtet që mund të jetë objekt loje i një pushteti të ndonjë vendi. “Turqia nuk është aspak një vend që mund të vendoset në gërshërën e politikave të paqëndrueshme të SHBA-ve në rajonin tonë. Ajo gjithashtu nuk është një vend që të jetë e detyruar të paguajë koston e mangësisë që BE-ja ka treguar përballë zhvillimit në rajonin tonë”, tha ai. Më tej Erdogan thekson se, “Ata që kërkojnë të formojnë korridorin e terrorit në veri të Sirisë duhet ta dinë se ato territore janë vende që kanë qenë gjithmonë brenda betimit kombëtar (Misakı-milli) dhe të mos e harrojnë këtë ndjeshmëri tonën. Për këtë arsye as të mos u shkojë ndërmend ngritja e një shteti atje. Sepse do të bëhet ajo që do të jetë e nevojshme”.

Advertisements