Breaking News

Ish ministri i jashtëm i Italisë kërkon zbatimin e angazhimeve të BE në kuadër të marrëveshjes bërthamore

Ish ministri i jashtëm i Italisë ka kërkuar nga BE që të zbatojë angazhimet e veta në kuadër të marrëveshjes bërthamore dhe për garantimin e programit të përbashkët të veprimit të kësaj marrëveshjeje.

Ditën e hënë Muhamed Xhavad Zarif u takua me ish ministrin e jashtëm të Italisë Masimo Dalemo ku theksoi domosdoshmërinë e marrjes së hapave konkrete nga be për të ruajtur sukseset dhe arritjet e marrëveshjes bërthamore dhe programit të përbashkët të veprimit. Nga ana e tij Masimo Dalemo i cili ndodhet në teheran për të marrë pjesë në konferencën e sigurisë, kërkoi zgjerimin e bashkëpunimeve ekonomike të Iranit dhe BE, Zarif dhe Dalemo në këtë takim gjithashtu diskutuar dhe analizuar zhvillimet më të fundit të sigurisë në rajon. Konferenca e dytë e sigurisë në Teheran u organizua me pjesëmarrjen e funksionarëve politikë, të sigurisë dhe shumë hulumtues nga 49 vende të botës.

Advertisements