Breaking News

65 gazetarë humbin jetën në vitin 2017

Të paktën 65 gazetarë kanë humbur jetën në vende të ndryshme të botës përgjatë vitit 2017.

Sipas një njoftimi të gaztës Kods Arabic, shumica e gazetarëve që kanë humbur jetën në zona të konfliktit dhe vende të ndryshme të botës, është regjistruar në Egjipt dhe më pas në Siri dhe Jemen të cilët janë cilësuar edhe vendet me rrezikshmëri më të lartë për gazetarët.

Kjo gazetë vë në dukje faktin se numri i gazetarëve të vdekur gjatë vitit të kaluar në krahasim me vitin 2016 është ulur mirëpo në përgjithësi vendet e lartpërmendura vazhdojnë të konsiderohen të rrezikshme për profesionin e gazetarisë. Në viti 2016 në Siri janë varrë 12 gazetarë në Meksikë 11 në Afganistan 9 në Irak 8 dhe në Filipine 4 gazetarë. Numri i gazetarëve të vrarë në vitin 20-17 në krahasim me vitin 2016 është ulur me 18% pasi në vitin 2016 janë vrarë gjithësej 79 gazetarë. Ndërkohë viti 2017 është cilësuar viti i burgosjes më të madhe të gazetarëve.

Advertisements