Breaking News

Zyrtarët amerikanë thonë se Kina ka testuar 2 raketa balistike

Autoritetet amerikane kanë raportuar për testimin e 2 raketave balistike supersonike nga Kina, bazuar në vlerësimet e tyre.

Sipas agjencisë së lajmeve Sputnik, zyrtarët e SHBA-së vlerësuan të dhënat satelitore ku më 1 nëntor dhe 15 nëntor Kina ka testuar dy raketa balistike ultrasonike. Raketat ishin të llojit DF-17 të testuara më 1 nëntor dhe janë testimi i parë i raketave kineze që nga Kongresi i 19-të i Partisë Komuniste në muajin tetor.

Advertisements