Breaking News

Shumë të vdekur nga rrëzimi i trenit në SHBA

“Shumë njerëz” u vranë të hënën në mëngjes, kur një tren pasagjerësh doli nga shinat në shtetin Uashington pranë qytetit Tacoma, duke rënë jashtë një ure dhe mbi makinat në një rrugë ndërshtetërore, thanë zyrtarët amerikanë.

Treni, i cili mbante 78 pasagjerë dhe pesë ekuipazh, ishte pjesë e një shërbimi hekurudhor të shpejtë të zgjeruar përgjatë rrugës që lidh Seattle dhe Portland, duke përdorur lokomotiva të reja. “Ka shumë viktima,” tha Ed Troyer, zëdhënës i Departamentit të  Policisë së Qarkut Pierce. “Është shumë e tmerrshme,” tha ai. Troyer nuk përmendi asnjë numër të viktimave, por media vendase tha se të paktën tre vetë u vranë. Asnjë nga njerëzit në automjete që udhëtonin në autostradën nën tren nuk u vranë, sipas Troyer. Zyrat lokale të lajmeve raportuan se dhjetëra njerëz u dërguan në spitalet e zonës për trajtim.

Advertisements