Breaking News

Gjykata franceze mbylli Supermarketin Hallall pas refuzimit për të shitur mish derri, alkool

Gjykata e Nanterre vendosi që një supermarket hallall në periferi të Colombes të Parisit të mbyllet, pasi ai nuk arriti të marrë parasysh paralajmërimet se duhet “të shesë produktet e mishit të derrit dhe alkoolit”.

Supermarketi ishte nën zjarr vitin e kaluar në gusht nga Nicole Goueta, kryetari i bashkisë së Colombes, dhe autoritetet lokale për “mos t’i shërbyer publikut të gjerë”.

Çështja u dërgua në gjykatë pasi pronari i tregut kundërshtoi akuzat se ai ishte “diskriminues” dhe jo duke ndjekur kushtet në kontratën e saj të qirasë që përcaktonte se tregu duhet të veprojë si një “dyqan i përgjithshëm ushqimor”.

Gjykata tha se supermarketi  nuk kishte shtuar mishin e derrit dhe alkoolin, që nuk janë hallall, prandaj  urdhëron pronarin e supermarketit të paguajë tarifa gjyqësore prej 4,000 euro , dhe zbrazë lokalin.

Paralajmërimet për supermarktetin erdhën pasi vendorët u ankuan se ata nuk mund të merrnin më një gamë të gjerë të produkteve në supermarket.

Pronari i supermarketit i kishte thënë Le Parisien se nuk kishte shitur mish derri apo alkool sepse ai kishte marrë parasysh balancën e kërkesës dhe ofertës në lagje. Shumë nga mediat sociale kishin ardhur në shpëtimin e pronarit, duke thënë se kishte shumë dyqane ‘të specializuara’ në Francë, të cilat vetëm shitnin produkte të caktuara dhe se këmbëngulja e autoriteteve ishte një praktikë “diskriminuese”.

Advertisements