Breaking News

Rezultatet përfundimtare në komunat shqiptare në Maqedoni

Dje (e diel) në Maqedoni u mbajtën zgjedhjet e gjashta lokale, të cilat në mënyrë të përgjithshme u realizuan në atmosferë të qetë dhe pa incidente të mëdha.

Disa nga partitë politike akuzuan për keqpërdorime të mëdha dhe mashtrime zgjedhore, siç janë blerja e votave dhe presionet e ndryshme ndaj votuesve. Ndërsa sipas organizatave joqeveritare të cilat kanë qenë vëzhguese të këtyre zgjedhjeve, në këtë proces zgjedhor ka pasur parregullsi të shumta, njofton Telegrafi Maqedoni.

Nga MPB gjatë ditës së djeshme informuan se ka pasur disa arrestime për shkak të përleshjeve fizike, fotografim të fletëvotimeve dhe shkelje tjera të procesit zgjedhor. Më poshtë i keni rezultatet përfundimtare nga komunat më të mëdha shqiptare:

Komuna e Tetovës:
3. Teuta Arifi, BDI = 13246
9. Adnan Neziri, ASH =4862
13. Goran Manojloski, OBRM-PDUKM = 6456
14. Bilall Kasami, Lëvizja Besa = 8755
15. Bardhyl Dauti, PDSH = 4564

Komuna e Gostivarit:
1. Lenka Jovanoska, PSDM = 208
2. Shpat Iseini, Koalicioni ASH = 1556
3. Nevzat Bejta, BDI = 12095
9. Arben Taravari, ASH = 11600
13. Dafina Stojanoska, OBRM-PDUKM = 3543
14. Asaf Ademi, Lëvizja Besa = 3104
15. Sebajdin Izairi, PDSH = 703

Komuna e Strugës:
3. Ramis Merko, BDI = 7916
9. Ziadin Sela, ASH= 9289
13. Sejad Solakoski, OBRM-PDUKM = 4149
14. Lavdrim Elmazi, Lëvizja Besa = 1060
15. Mendi Asani, PDSH = 53
19. Vasil Ashtalkoski, LSDM = 7140

Komuna e Dibrës:
2. Shkëlqim Xhafa, Koalicioni ASH = 328
3. Ruzhdi Lata, BDI = 3419
9. Arben Agolli, ASH = 2597
13. Dragan Kllopçevski, OBRM-PDUKM = 685
14. Xhemail Çupi, Lëvizja Besa = 1271

Advertisements