Breaking News

Irani dhe Rusia zhvillojnë manovër të përbashkët detare

Forcat detare të Republikës Islamike të Iranit dhe Rusisë planifikojnë të zhvillojnë një stërvitje të përbashkët në Detin Kaspik për të demonstruar fuqinë e tyre ushtarake.

Komandanti i Flotës Luftarake Detare të Iranit, Admiral Habibollah Sajari tha të premten se një flotilje detare, e përbërë nga destrojeri Damavand, i prodhuar brenda vendit dhe luftanija raketahedhëse e klasit Peikan, do të largohen të shtunën për qytetin port  rus Makhachkala në bregun perëndimor të Kaspikut Deti. Ai shtoi se flotilja pritej të dilte në portin rus brenda dy ditësh për të përcjellë mesazhin e paqes dhe miqësisë së Republikës Islamike, për të rritur bashkëpunimin dypalësh detar dhe për të përmirësuar sigurinë në Detin Kaspik. Komandanti i lartë ushtarak theksoi se Irani ishte plotësisht i vetëdijshëm për skenarë të ndryshëm të kërcënimeve ndaj vendit dhe nuk do të lejonte askënd të afrohej në kufijtë e tij detarë. Irani ka ndërmarrë të gjitha hapat e gatishmërisë së nevojshme në përpjesëtim me kërcënimet apo edhe përtej tyre, tha Admiral Sajari.

Advertisements