Breaking News

Bisedë telefonike mes ministrave të jashtëm të Iranit dhe Francës

Ministrat e jashtëm të Iranit dhe Francës, në një bisedë telefonike mes tyre theksuan domosdoshmërinë e respektimit të angazhimeve të palëve në marrëveshjen bërthamore.

Dy ministrat e jashtëm të Iranit dhe Francës në këtë bisedë diskutuan edhe mbi ndikimet ekonomike të zbatimit të marrëveshjes bërthamore. Marrëveshja bërthamore mes Iranit dhe grupit 5+1 ka nisur të zbatohet nga janari i vitit 2016, mirëpo qeveria amerikane si nënshkruese e kësaj marrëveshjeje, shpeshherë e ka sabotuar dhe shkelur atë.

Advertisements