Breaking News

Rezai: Trump para humbjes përball popullit iranian

Sekretari i Asamblesë për Përcaktimin e Interesave të Shtetit të Iranit, tha se presidenti i SHBA Donald Trump ka dështuar para fillimit të lojës së re me popullin iranian.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara nesër (të enjten), përveç njoftimit të vendimit të tij mbi marrëveshjen bërthamore, të njoftojë edhe për strategjinë e vendit të tij për masa të reja kundër-iraniane, duke përfshirë Gardën Revolucionare. Mohamed Rezai para gazetarëve në Teheran të mërkurën, deklaroi: “Qëndrimet e Trump tregojnë se ai nuk e njeh popullin iranian dhe nuk ka llogaritur me saktësi aftësitë e këtij populli, sepse Irani dhe populli i tij kanë duruar dhe kanë lënë pas shumë sanksione. Sekretari i Asamblesë për Përcaktimin e Interesave të Shtetit të Iranit duke theksuar gjithashtu mbi ekuilibrin e ekonomisë iraniane nëpërmjet presionit të sanksioneve të huaja, tha: Biznesmenët dhe investitorët amerikanë në Evropë dhe Azi janë të pikëlluar nga kërcënimi i sanksioneve të reja kundër Iranit dhe në praktikë këto sanksione janë Investitorëve ndërkombëtarë.

Advertisements