Breaking News

Zv/ ministrat e kabinetit “Rama II”: Mes tyre shqiptarë nga Kosova

Kryeministri Edi Rama prezantoi sot emrat e zv/ministrave të çdo dikasteri të cilat do të zyrtarizohen javën tjetër.

Para anëtarëve të Asamblesë Kombëtare Rama prezantoi zv/ ministrat së bashku dhe me një cv për secilin prej tyre.

Mes zv/ministrave ka 3 shtetas shqiptarë nga Kosova dhe një shqiptare e martuar me shtetas danez, Dajna Sorensen

Zv/ ministrat në Ministrinë e Brendshme

Rovena Voda

Julian Hodaj

Romina Kuko

Besfort Lamallari

Katër zv/ ministrat në ministrinë e Financave dhe Ekonomisë

Elton Haxhi

Albana Shkurta

Erjon Luçi

Dajna Sorensen

Katër zv/ministrat në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë

Enis Aliko

Altin Bonati

Dorina Qinari

Artan Shkreli

Katër zv/ ministrat në Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural

Dhimo Kote

Ermira Rusi

Ilir Halilaj

Roland Kristo

Zv/ ministrat në Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit

Ornela Çuçi

Hajrudhah Çeku do të mbulojë turizmin

Katër Zv/ ministrat në Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë

Besa Shahini

Ervin Demo

Kostandin Shkurti do të mbulojë fushën e sportit

Shpati Kolgega, do të mbulojë pjesën e Rinisë, ka mbajtur postin e nënkryetarit të FRESSH

Kater Zv/ministrat në Ministrinë e Shëndetësisë

Mira Rakacolli

Bardhylka Kospiri

Ilirjana Bajraktari

Ardjana Jaku

Dy zv/ministrat e Ministrisë së Drejtësisë

Toni Gogu

Teuta Vodo

Tre zv/ ministrat në Ministrinë e Shëndetësisë

Mira Rakacolli

Bardhylka Kospiri

Ilirjana Bajraktari

Zv/ministri i mbrojtjes

Petro Koçi

Tre zv/ministra në Ministrinë e Evropës dhe Punëve të Jashtme

Klea Maliqi do të mbulojë integrimin

Artemisa Dralo  përfaqësuese e minoritetet

Etjen Xhafaj do të mbulojë diplomacinë ekonomike

Zv/ ministri në Ministrinë e Kulturës

Valbona Shijaku nga Prishtina

Advertisements