Breaking News

Pompeo i CIA-s në plan për të zëvendësuar Tillerson si sekretar i DASH

Këshilltarët dhe aleatët e presidentit të SHBA, Donald Trump, i kanë bërë thirrje atij të zëvendësojë sekretarin e DASH, Rex Tillerson me drejtorin e CIA-s, Mike Pompeo.

Trump thuhet se ka një raport të mirë me Pompeon dhe konsiderohet si një anëtar i rrethit të brendshëm të presidentit, njoftoi të premten Axios. Megjithatë, shefi i shtabit të Shtëpisë së Bardhë, John Kelly, njoftohet se e ka këshilluar presidentin kundër shkeljeve të nivelit të lartë përpara vitit të ardhshëm, duke pasur frikë se do të krijonte më shumë kaos në administratë. Tensionet midis Tillerson dhe Trump kanë qenë të nxehta për muaj, nganjëherë shumë të dukshme, pasi të dy kanë dalë publikisht në disa nga sfidat më të rëndësishme të politikës së jashtme të administratës, duke përfshirë Iranin dhe Korenë e Veriut. Tillerson ka thënë se Irani është në “pajtueshmëri teknike” me marrëveshjen bërthamore 2015. Vërejtjet e shefit të diplomacisë së SHBA janë në kontrast të thellë me vlerësimin e Trump se marrëveshja bërthamore është një “siklet” për Shtetet e Bashkuara. Trump të enjten akuzoi Iranin se nuk vepron në përputhje me marrëveshjen ndërkombëtare bërthamore, 10 ditë përpara se presidenti amerikan të raportojë në Kongres nëse Teherani po zbaton marrëveshjen apo jo. “Ata nuk kanë respektuar frymën e marrëveshjes”, tha Trump.

Advertisements