Breaking News

Unioni Patriotik Kurd në Kirkuk: Asnjë referendum nuk do të zhvillohet në këtë provincë

Qendra e dytë e Unionit Patriotik të Kurdistanit të Irakut (dega e Kirkukut) njoftoi të dielën në faqen e saj në Facebook se referendumi në Kirkuk nuk do të mbahet dhe ky vendim është përfundimtar.

Një zyrtar në Kirkuk të dielën i tha korrespondentit të IRNA në Erbil se zyrtarët e Unionit Patriotik të Kurdistanit të Irakut nuk do të lejojnë që dega e Kirkuk të vendos kutitë e votimit. Qendra e dytë e Unionit Patriotik të Kurdistanit të Irakut i ka thënë të gjithëve se referendumi në Kirkuk nuk do të mbahet. Pas këtij vendimi, Unioni Patriotik të Kurdistanit edhe një herë theksoi në deklaratën e tij të dytë: Referendumi duhet të shtyhet, pasi do të ndeshë nuk është në të mirën e popullit kurd.

Advertisements