Breaking News

Gjermania kritikon referendumin mbi ndarjen e Kurdistanit të Irakut

Qeveria gjermane, duke kundërshtuar referendumin e rajonit të Kurdistanit, tha se ruajtja e integritetit territorial është jetike për rivendosjen e paqes dhe stabilitetit në Irak.

Sipas Deutsche Welle, zëdhënësi i qeverisë gjermane, Georg Staterer, tha të premten se referendumi nuk është konsultuar dhe koordinuar me qeverinë qendrore të Irakut, duke thënë se qeveria gjermane është kundër referendumit separatist të rajonit të Kurdistanit. Streiter theksoi se Berlini nuk e konsideron këtë veprim në favor të paqes dhe paqes në Irak dhe rajon. Zëdhënësi i qeverisë gjermane, duke theksuar mbi rëndësinë e ruajtjes së integritetit territorial të Irakut për rivendosjen e paqes dhe qetësisë në vend, shtoi: “Qeveria gjermane i bën thirrje të gjitha forcave irakiane dhe minoriteteve për të shmangur mosmarrëveshjet dhe tensionet. Referendumi mbi ndarjen e rajonit të Kurdistanit të Irakut është përballur me reagim të fuqishëm të qeverisë së Irakut dhe grupeve të ndryshme irakiane dhe vendeve të rajonit.

Advertisements