Breaking News

Mbështetja e kancelares gjermane për azilkërkuesit

Kancelarja gjermane mbështet politikën e qeverisë për të pranuar azilkërkuesit. Kancelarja gjermane, Angela Merkel, tha të dielën se ajo mbështet politikën e qeverisë për pranimin e azil kërkuesve, duke thënë se veprimi i Berlinit ishte i drejtë për të pranuar më shumë se një milion azilkërkues.

Kancelarja gjermane shtoi: “Përkundër përshkallëzimit të mosmarrëveshjeve në Partinë Demokratike Kristiane në pushtet, ajo po mbron azilkërkuesit. Ndërkaq, nga ana tjetër, Gjermania ka bërë gati tashmë një listë me të paktën 400 emra aplikantësh, por edhe Britania, Franca, Holanda dhe Norvegjia kërkojnë që të kthejnë azilantët në Greqi. Duke vënë në zbatim konventën e Dublinit shumë shtete të BE-së kanë deklaruar se do të fillojnë menjëherë procedurën e rikthimit në Greqi të refugjatëve që kanë kërkuar azil politik, të cilët për herë të parë kanë regjistruar si pikë hyrje Greqinë. Procesi i rikthimit gjithsesi nuk ka të bëjë me refugjatët, të cilët kanë mbërritur në BE para muajit mars të vitit 2017.

Advertisements