Breaking News

Irani dhe Libani kërkojnë zgjidhjen politike të krizës në Siri

Zëvendësministri i Jashtëm i Iranit Husein Xhaberi Ansari ka diskutuar me zyrtarët e lartë libanezë në Bejrut mbi çështje të ndryshme me interes reciprok dhe rajonal.

Në takimin e tij të parë të hënën, zyrtari iranian u takua me presidentin e Libanit, Mishel Aun, i cili tha se Libani kishte arritur të luftonte terrorizmin dhe se ligji i ri zgjedhor i parlamentit kalon përmes konsensusit kombëtar midis të gjitha grupeve libaneze. Aun vuri në dukje se trajtimi i problemeve ekonomike të vendit ishte një përparësi kryesore për qeverinë e tij. Ai përshëndeti përpjekjet për të vendosur paqen, sigurinë dhe stabilitetin në rajon dhe theksoi rëndësinë e avancimit të bisedimeve në kryeqytetin e Kazakistanit të Astana për të zgjidhur krizën në Siri. Presidenti libanez më tej tha se politika e vendit të tij bazohej në mosndërhyrjen në punët e brendshme të vendeve arabe dhe në qëndrimin e qartë ndaj konflikteve të huaja. Aun gjithashtu shtoi se në përgjigje të një ftese të dhënë nga homologu i tij iranian, Hasan Ruhani, do të bënte një vizitë në Iran në të ardhmen, por vuri në dukje se data e saktë nuk ishte caktuar akoma. Xhaberi Ansari, nga ana e tij, tha se qeveria libaneze, kombi, ushtria dhe lëvizja e rezistencës kishin luajtur një rol të rëndësishëm në luftën kundër regjimit izraelit dhe terrorizmit. Ai shtoi se politika e jashtme iraniane bazohet në nxitjen e bashkëpunimit rajonal dhe ndërveprimit ekonomik dhe theksoi se Libani gëzonte përparësi të lartë në këtë drejtim. Zëvendësministri i Jashtëm i Iranit tha se Irani dhe Libani kanë qëndrim të njëjtë përsa i përket zgjidhjes politike të krizës siriane.

Advertisements