Breaking News

Forcat irakiane po pastrojnë pozicionet e fundit të terroristëve të ISIS në Mosul

Forcat qeveritare irakiane po luftojnë për të eliminuar pozicionet e fundit të terroristëve të ISIS në qytetin e vjetër të Mosulit, pas dy ditësh pasi kryeministri irakian Heidar Ebadi formalisht shpalli fitoren kundër ekstremistëve në ish-kështjellën e tyre dhe qytetin e dytë më të madh të Irakut.

Tre banorë që jetojnë vetëm përgjatë lumit Tigër nga zona e shkatërruar thonë për Reuters të mërkurën se shkëmbime të rënda të armëve të zjarrit midis ushtarëve të ushtrisë irakiane dhe militantëve të ISIS filluan para mesnatës dhe u zgjeruan në orët e mëngjesit. Ushtria me helikopterë fluturoi mbi qytetin e vjetër dhe kolonat e tymit u ngritën në ajër. Nuk ishte menjëherë e qartë nëse tymi erdhi nga shpërthime të kontrolluara ose nga bomba të vendosura nga ISIS. “Ne ende jetojmë në një atmosferë lufte pavarësisht shpalljes së fitores dy ditë më parë”, tha 45-vjeçari Fahd Ghanim. Një zyrtar ushtarak irakian i cili ka kerkuar te mbetet anonim, ia atribuoi aktivitetin “operacioneve të pastrimit”.

Advertisements