Breaking News

Kreu i CIA-s zhvillon bisedë telefonike me kreun e zyrës së sigurisë kombëtare të Sirisë

Gazeta Nju Jork Times në një artikull të saj ka shkruar se kreu i CIA-s amerikane ka zhvilluar një bisedë telefonike me kreun e zyrës për sigurinë kombëtare të Sirisë.

Mice Pompeo në fillim të shkurtit 2017 ka patur një bisedë telefonike me gjeneral Ali Mamluk kreu i zyrës së sigurisë kombëtare të Sirisë me të cilin bisedoi mbi lirimin Avestin Tais ish marins dhe gazetar amerikan i zhdukur në Siri në vitin 2012. Biseda e tyre është biseda e nivelit më të lartë të qeverisë së Donald Trump dhe të qeverisë së Bashar Asad. Amerika ka propozuar një plan për zbulimin dhe gjetjen e Tais, mirëpo ky plan është lënë në harresë që nga koha e sulmeve raketore të Amerikës në Siri.

 

Advertisements