Breaking News

Autorët e sulmeve terroriste në Teheran, të lidhur me grupet vehabiste

Ministria iraniane e Inteligjencës ka publikuar emrat dhe informacione të tjera rreth pesë terroristëve të ISIS që të mërkurën kryen sulme të dyfishta terroriste në kryeqytetin iranian, Teheran.

Ministria e Inteligjencës të enjten lëshoi ​​një deklaratë që detajonte informacionin mbi pesë terroristët dhe “celulat e lidhura”, identitetet e plota të të cilave thuhej se ishin përcaktuar pas hetimeve të kryera nga Ministria e Inteligjencës. Deklarata publikoi ​​vetëm emrat e parë të terroristëve dhe shton se mbiemrat u mbajtën sekret për “arsye të caktuara sociale dhe të sigurisë”. Të mërkurën, personat e armatosur sulmuan Parlamentin e Iranit dhe mauzoleun e themeluesit të Republikës Islamike, Imam Khomeini, në dy sulme të koordinuara. Të paktën 17 vetë humbën jetën dhe gati 50 të tjerë u plagosën në këto sulme. ISIS mori përgjegjësinë për sulmet. Sipas deklaratës së Ministrisë së Inteligjencës, individët e përfshirë në kryerjen e sulmeve ishin pesë elementë me një histori të gjatë të aktiviteteve terroriste dhe të lidhur me grupet vehabiste dhe takfiriste. Ata u identifikuan si Serias, Fereidun, Kajum, Ebu Xhihad dhe Ramin. Deklarata tha se të pestë terroristët ishin larguar nga Irani pasi u rekrutuan nga grupi terrorist ISIS dhe kishin marrë pjesë në krimet mizore të ISIS në qytetin irakian të Mosulit dhe në qytetin sirian Raka. Ministria e Inteligjencës e Iranit tha se ata kishin hyrë në Iran në korrik-gusht 2016 nën komandën e “Ebu Aishe”,një komandant i lartë i grupit terrorist ISIS, dhe kishin planifikuar të kryenin sulme terroriste në qytetet fetare në Iran, por “ishin larguar nga Irani pas zhdukjes së plotë të celulës dhe të krerëve kryesorë të saj, përfshi vrasjen e Ebu Aishes. ”