Breaking News

Lideri suprem: Revolucioni Islamik i dha identitetin dhe pavarësinë Iranit

Lideri suprem i Revolucionit Islamik, Ajetollah Khamenei, ka thënë se Revolucioni Islamik i dha identitetin dhe pavarësinë shoqërisë iraniane duke rrëzuar regjimin e mëparshëm tiranik.

Ajetollah Khamenei i bëri këto komente gjatë një ceremonie të mbajtur në shënimin e 28 vjetorit të vdekjes së themeluesit të Republikës Islamike, Imam Khomeini r.a. Duke theksuar mbi madhështinë e personalitetit të Imam Khomeinit, Lideri suprem vuri në dukje se duhet bërë çdo përpjekje për të parandaluar shtrembërimin e personalitetit dhe ideve të Imam Khomeinit përmes përsëritjes së ideve që ai ka pasur. “Nëse diçka që është e vërtetë nuk përsëritet me të gjitha detajet dhe specifikimet, mund të shtrembërohet gradualisht. Shumica prej jush e dini se ka tendenca për shtrembërimin e personalitetit të Imamit dhe shtrembërimin e revolucionit, që ishte vepra më e madhe e tij “, shtoi Ajetollah Khamenei. Lideri suprem i Revolucionit islamik tha se sekreti i suksesit të lëvizjes së Imam Khomeinit ishte se ai arriti të sjellë të rinjtë dhe të gjithë njerëzit në skenë. Ajetollah Khamenei vuri në dukje se idetë e Imam Khomeinit, duke përfshirë lirinë, drejtësinë sociale dhe ekonomike, si dhe nevojën për të hequr dorë nga dominimi i SHBA, ishin ndër faktorët kryesorë, të cilët tërhoqën rininë iraniane në revolucion. Lideri suprem deklaroi se si rezultat i ideve të Imam Khomeinit, të rinjtë madje edhe në ato vende që janë të nënshtruara ndaj Shteteve të Bashkuara, si Arabia Saudite, e çmojnë idenë se vendet e tyre duhet të lirohen nga dominimi i SHBA. Ajetollah Khamenei theksoi se Revolucioni Islamik, i udhëhequr nga Imam Khomeini, nuk ishte thjesht i kufizuar në ndryshimin e qeverisë dhe qëllimi i tij nuk ishte thjesht të rrëzonte një grup nga pushteti dhe ta zëvendësonte atë me një grup tjetër. Lideri suprem tha se lëvizjet e mëparshme në Iran kishin dështuar, sepse ata kërkonin të arrinin një nivel minimal të qëllimeve, por lëvizja e Imam Khomeinit r.a. ndoqi dhe arriti qëllimet maksimale. Ajatollah Khamenei më tej deklaroi se iranianët përjetuan një epokë “të vendosur, shumë të rëndësishme dhe të ndjeshme” në vitin 1980, duke e përshkruar si dekadën e “terrorizmit më të dhunshëm”, i cili vuri në shënjestër popullin iranian. “Gjatë atyre viteve, mijëra qytetarë iranianë u martirizuan nga terroristët. 1980 është dekada e luftës së vendosur”, tha Lideri suprem i revolucionit islamik. Ajetollah Khamenei shtoi se, gjatë kësaj dekade sanksionet më të forta u imponuan në vend në të gjitha fushat, duke përfshirë edhe sektorin financiar të Iranit.

Advertisements