Breaking News

Ruhani: Irani vazhdon rritjen e eksporteve ndërkombëtare

Presidenti i RII dr. Hasan Ruhani tha të mërkurën se përveç pranisë aktive të industrisë petrokimike të Iranit në tregun global, industria e çelikut dhe industria e automobilave të vendit janë gjithashtu në prag të bashkimit me tregun botëror.

Duke folur gjatë një takimi të kabinetit qeveritar, presidenti iranian përshëndeti hapat e mëdha që qeveria ka ndërmarrë në rritjen e sektorëve të bujqësisë, naftës dhe gazit, tërheqjen e kapitalit dhe eksportet e produkteve vendase. Rritja pozitive e bilancit tregtar të prodhimeve jonaftore, duke përmirësuar normën e inflacionit në një import me një shifër dhe reduktimin e importeve janë ndër arritjet kryesore të vendit të cilat duhet të ndiqen edhe gjatë këtij viti, tha Ruhani.

Advertisements