Breaking News

Shkarkohet rektori universitetit Al Az’har në Egjipt

Pas asaj që rektori i universitetit Al Az’har e quajti një studiues egjiptian “femohues”, me urdhër të Shejkh Az’har ai është shkarkuar nga posti i tij.

Sipas agjencisë së lajmeve Mehr, mediat zyrtare egjiptiane deklarua se Ahmed Al Taib, Shejkh i Al Az’harit ka shkarkuar nga posti i tij rektorin e universitetit Al Az’har Ahmed Hosni Taha.  AHmed Hosni Taha në një emision televiziv e ka quajtur Eslam Bahirin femohues dhe që ky i fundit nuk e kupton të vërtetën e Islamit. Ahmed Hosni Taha më pas është penduar me deklaratat e tij dhe ka kërkuar falje. Eslam Bahiri në dhjetor të vitit 2015 u akuzua për fyerje të  fesë dheu dënua me një vit burg, por u fal nga presidenti i Egjiptit.

Advertisements