Breaking News

Ruhani: Mosha e ministrave të qeverisë së 12-të do të reduktohen për pesë vjet

Kandidati i zgjedhjeve të 12-ta presidenciale të Iranit deklaroi se ata të cilët kanë specializime dhe eksperiencë pune në një fushë të caktuar mund të bëhen ministra të qeverisë.

Agjencia e lajmeve IRIB njoftoi se Hasan Ruhani në programin e fushatës elektorale të tij ka thënë se në kabinetin e ardhshëm të tij çështja e moshës nuk do të luajë rol shumë të madh, sepse kryesore do të jenë aftësitë dhe meritat e personave. Kabineti i ardhshëm qeveritar në krahasim me këtë kabinet, do të jetë i përbërë nga persona të moshës më të re, për arsye se duhet t’i jepet rasti edhe të rinjve duke u bazuar në aftësitë dhe kapacitetet e personave që do të drejtojnë ministritë. Mosha mesatare e anëtarëve të qeverisë do të jetë më e re për pesë vite.

Advertisements