Breaking News

Vazhdojnë tensionet politike në Shqipëri

Kreu i PD, Lulzim Basha nuk heq dorë nga kërkesa e tij për qeveri teknike që garanton zgjedhje të lira dhe të ndershme. Basha tha nga çadra e lirisë se është i gatshëm për dialog, por jo për pazare. Ai tha se Rama në dialog duhet të vijë si kryeministër, por duhet të dalë nga ky dialog i dorëhequr.

Lideri i Partisë Demokratike deklaroi: “Kujtoni çfarë ka thënë 5 ditë më parë: Më jep vendin më jep orën. Ja pra vend dhe orë nuk ka patur dhe nuk mund të kishte sepse zgjidhjet e vërteta jo zgjedhjet fasadë nuk kanë nevojë vetëm për vendin dhe orën siç takohen të dashurit, por ka nevojë për një përkushtim serioz për të zgjidhur krizën politike. Citoj atë që i kam thënë, në këtë çadër të vijë i dorëhequr. E kuptoj që kjo çadër të bën xheloz, eja në këtë çadër me dorëheqje  të firmosur në xhep dhe ne do të presim paqësisht.  Por leri lojërat e fjaleve, dialogun e dakordësuam të mërkurën 6 ditë më parë. U ra dakord që do flitej për formimin e  qeverisë teknike dhe mandatin e qevrisë teknike, ndaj të nesërmen dhe deri sot ekipi negociues i opozitës ka qenë në gadishmëri të dialogut të vërtetë. Në një dialog të tillë mund të vijë dhe duhet të vijë edhe si kryeministër, nëse ky dialog  është i vërtetë do të ketë produkt qeverinë teknike. Mund të vijë si kryeministër në dialog, këtu në çadër do vijë i dorëhequr. Nuk ka lojëra fjalësh, do të vijë në dialiog si kryeministër, por do të dalë nga dialog si kryeministër i dorëhequr” .

Duke hedhur poshtë të gjitha pretendimet mediatike se opozita do të futet në zgjedhje, Basha i bëri thirrje aleatëve që të shmangin çdo kurth që i jep oksigjen republikës së vjetër.

Basha theksoi: “Nuk e kanë me të vërtetë, do vijë orë do futen në zgjedhje. Do ikë Duka, do iki ky apo ai. Gënjeshtra, mashtrime dhe diversion. Kur ke me vete faktet, kauzën dhe kur ke shumicën dërmuese të qytetarëve shqiptarë gënjeshtrat nuk të bëjnë përshtypje, e vërteta shkon përpara dhe shkon në vend. Edhe sot është momenti t’i drejtohem me një falenderim të gjithë aleatëve të kolaicionit opozitar: Jo besën me mua, as me PD, por fjalën e dhënë para qytetarëve shqiptarë sepse kjo betejë është për qytetarët shqiptarë. Ka nisur si e tillë dhe duhet patjetër të përfundojë si e tillë. Për të përfunduar si e tillë duhet të shmangim çdo kurth që ka për qëllim ti japë oksigjen republikës së vjetër në koma dhe të ngadalësojë projektin e republikës së re. Që të ndodhë kjo duhet me durim dhe vendosmëri të çmontojmë gënjeshtrat që dalin nga goja e njeriut të papërgjegjshëm”.

Ndërkohë mësohet se PS ka dërguar dy propozimet për komisionin e parë. Deputetët Vasilika Hysi dhe Ulsi Manja janë dy deputetët që vijnë nga selia rozë, ndërkohë LSI më herët ka propozuar emrin e Luan Ramës për të qenë pjesë e komisionit ed hoc për verfikimin e kandidatëve për institucionet e rivlerësimit kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve. Këto tre propozime plotësojnë vendet e mazhorancës, ndërkohë opozita ka bërë të qartë se nuk do të dërgojë asnjë emër.

Advertisements