Breaking News

Përurohen disa suksese atomike në prani të Hasan Ruhani

Sukseset më të reja atomike të Iranit janë përuruar gjatë një ceremonie në prani të Hasan Ruhani, presidentit të Republikës Islamike të Iranit, në ditën Kombëtare të Teknologjisë Atomike në Iran.

Faza e parë e qendrës radiaktive industriale me shfrytëzimin e rudotronit në provincën e Kazvinit, qendra për prodhimin e radiomedikamenteve (PET) me objektiv prodhimin e radiomedikamenteve  FDG në provincën Alborz dhe fabrika e parë për pasurimin e xehes së uraniumit në provincën Jazd dhe janë përuruar me urdhrin e Hasan Ruhani, presidentit të Republikës Islamik të Iranit nëpërmjet një video-konference. Data 20 farvardin që përkon me 9 prill, në Iran është caktuar Dita Kombëtare e Teknologjisë Atomike të Iranit.

Advertisements