Breaking News

Studiuesi, dijetari, musliman sunni libanez: Shpërthimi në xhami në Arabinë Saudite tregon armiqësinë e ISIS-it kundër të gjithë muslimanëve

Një dijetar i lartë libanez sunnit ka dënuar sulmin e fundit terrorist në një xhami në rajonin Asir të Arabisë Saudite dhe tha se tekfiristët kanë dëshmuar se ata nuk janë vetëm duke luftuar muslimaët shiitë, por të gjithë muslimanët. Shejh Maher Hammoud, Imam musliman sunni i Namazit të Xhumasë në qytetin jugor libanez të Sidonit ka deklaruar të Xhumanë se realizimi i shkatërrimit të Izraelit do të ndodhë kur muslimanët bashkohen. Shkëlqesia e tij shtoi se vendet arabe-islamike, duke përfshirë Libanin, janë kapur në moçalin e problemeve të brendshme, të mëdha dhe të vogla, të cilat pengojnë  realizimin e aspiratave të tyre për të shkatërruar Izraelin. Në vendin tonë, probleme të tilla si mungesa e shërbimeve, korrupsionit administrativ dhe politik dhe problemeve të sigurisë, veçanërisht në rajonin e Ayn al-Hilweh, dhe çështje të tjera të tilla si kushtet e jetesës janë bërë kritike.

Në një pjesë tjetër të fjalimit të tij, Shejh Mahir Hammoud foli për rebelimin e krijuar nga grupet terroriste në Siri dhe kërcënimet e tyre në  kufirit libanez dhe shtoi:

Duke vazhduar të përparojnë në Irak, Siri dhe Jemen nëpërmjet përdorimit të vrasjes dhe dhunës, grupet tekfiriste nuk do të braktisin veprimet e tyre kryengritëse dhe sulmet e tyre kundër Islamit dhe muslimanëve.

Dijetari musliman sunnit libanez dënoi bombardimet terroriste javën e kaluar të një xhamie në rajonin Asir në Arabisë Saudite. Ai tha se me këtë akt, Tekfiristët kanë dëshmuar se ata nuk janë vetëm në luftë kundër muslimanëve shiitë, por përkundrazi, ata janë në luftë me të gjithë muslimanët. Ata sulmuan një xhami, e cila konsiderohet  ‘Shtëpia e Zotit’ (Bejtullah dhe derdhin gjakun e muslimanëve, tha ai.

Të paktën 15 persona u vranë nga terroristët e ISIS-it dhe shumë të tjerë të plagosur, pas një sulmi me bombë kishte në shënjestër një xhami brenda një qendre të sigurisë në kryeqytetin e provincës Asir, në Abhá, ndërsa besimtarët ishin duke e falur namazin në xhami. Ministria e Brendshme Saudite tha se viktimat janë 12 policë dhe tre punëtorë.

Në përfundim, Shejh Mahir Hammoud deklaroi se vendet islamike shpresojnë  për shkatërrimin e plotë të regjimit sionist. Me ndihmën hyjnore dhe mbështetjen e forcave të Rezistencës Islamike, të cilët qëndrojnë kundër sionistëve, nuk ka asnjë mënyrë përveç përmes shkatërrimit të regjimit pushtues sionist, tha ai.

%d bloggers like this: